Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Dabrani zainteresovani za podsticaje

Dabrani zainteresovani za podsticaje

El. pošta Štampa PDF

Berkovićki poljoprivrednici su nadležnom opštinskom Referentu za  privredu i privatno preduzetništvo  podnijeli 46 zahtjeva za  podsticaje Ministarstva  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

"Interesovanje poljoprivrednika Bilo je veliko o čemu govori i broj podnešenih zahtjeva 46, od kojih su dva pravna lica.Ukupno je prijavljeno  104,30 hektara  koje su ratari zasijali u jesenjoj ili će to uraditi u proljetnoj sjetvi i za održavanje voćnjaka ", rekla je Referenta za privredu i privatno preduzetništvo  Milosava Samardžić.

Podaci će biti dostavljeni resornom  Ministarstvu, koje će prvo pregledati, urednost dokumentacije, Zatim će odobriti količinu mineralnog đubriva i goriva po pojedinačnim  zahtjevima.

 

Vlada Republike Srpske je, na 44. posebnoj sjednici, donijela odluku o odobravanju nabavke repromaterijala za sjetvu u 2010. godini.

Premijer Dodik je precizirao da će đubrivo biti dodjeljivano prema istim kriterijumima Kao i prošle godine, s tim da oni koji su kasnili sa plaćanjem mogu odnosno isporukom to da učine sve do raspodjele.

"Ako do tada ne izvrše svoje obaveze, neće moći da preuzimaju količine za ovu godinu", napomenuo je Dodik.

 

Repromaterijal će biti dodjeljen poljoprivrednim proizvođačima kao regresiran ja sa odloženim plaćanjem i to:

 

za eurodizel do 31.10.2010. godine, plaćanjem u novcu,

za mineralno đubrivo do 31.12.2010. godine, plaćanjem u novcu ili u robama (merkantilni kukuruz ili pšenica).

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će izvršiti regresiranje repromaterijala za sjetvu U skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u tekućoj godini

Dabrani zainteresovani za podsticaje
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9318
mod_vvisit_counterJuce9568
mod_vvisit_counterOve nedelje74273
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca307844
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11626359