Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Put za bolji život

Put za bolji život

El. pošta Štampa PDF

Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske, mještanima Berkovića od juče je na raspolaganju novoasfaltirani put Joha - Kljenci, čija je obnova koštala oko 226.000 maraka

 

 

U asfaltiranje dva kilometra ovog puta Vlada RS uložila je 100.000 maraka posredstvom Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske". Osim toga, 60.000 maraka izdvojeno je iz kreditne linije Svjetske banke, dok su po 25.000 maraka prikupili mještani i Investiciono-razvojna banka RS kroz socijalno-ekonomski program.

- Opština Berkovići izdvojila je ukupno oko 50.000 maraka, od kojih je dio uložen u nasipanje močvarnog tla kuda prolazi put. U poslu su nam pomogle i Hidroelektrane na Trebišnjici svojom operativom - rekao je načelnik opštine Berkovići, Ranko Lučić.

On je napomenuo da svaki novi kilometar asfaltiranih puteva uveliko doprinosi kvalitetnijem životu u opštini Berkovići, koja, iako mala i slabo razvijena, jedina u RS ima pozitivan prirodni priraštaj.

- Da bismo zadržali ljude u ovoj opštini, neophodno je da što više radimo na uređenju infrastrukture. Od 135 kilometara puteva u Berkovićima, dosad je asfaltirano svega tridesetak. U što kraćem roku trebalo bi da asfaltiramo još 20 kilometara kako ne bismo dočekali da nam ljudi odlaze odavde - kaže Lučić i dodaje da je Opština kandidovala još neke projekte kod IRB RS koji bi omogućili bolje uslove života ovdašnjem stanovništvu.

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza RS Nataša Kostić, koja je prisustvovala svečanom otvaranju puta Joha - Kljenci, napomenula je da je Vlada RS opredijeljena da učestvuje u finansiranju izgradnje i modernizacije putne mreže u svim jedinicama lokalne samouprave u RS.

- Prema svojim mogućnostima, odvajamo novac za svaki sličan projekat. Kada je riječ o Istočnoj Hercegovini, između ostalog, u toku je projekat sanacije klizišta Čemerno. Vrijednost ovog posla je 75 miliona maraka, a Vlada RS uložla je novac iz Razvojnog programa - rekla je Kostićeva.

Ona je podsjetila i da je u toku rehabilitacija puta Gacko - Nevesinje, a za 2011. godinu planira se rehabilitacija puta Krivača do regionalnog puta u dužini od 42 kilometra.

D.Vidović (Fokus)

Put za bolji život
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas6291
mod_vvisit_counterJuce10049
mod_vvisit_counterOve nedelje48972
mod_vvisit_counterProšle nedelje88608
mod_vvisit_counterOvog mjeseca248941
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca374304
mod_vvisit_counterUkupno12994807