Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Potpisani ugovori o razvojnim projektima u devet opština

Potpisani ugovori o razvojnim projektima u devet opština

El. pošta Štampa PDF

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske /IRB RS/ Bojan Golić potpisao je  u Banjaluci ugovore sa načelnicima devet opština iz Srpske o provođenju 11 projekata razvoja zajednice /CDP/ ukupne vrijednosti 417.799 evra.

 

 

Riječ je o po dva projekta koja će biti realizovana u opštinama Kalinovik i Vlasenica, te po jednom projektu za opštine Berkovići, Lopare, Petrovac, Ljubinje, Pelagićevo, Donji Žabar i Bileća.

Golić je rekao novinarima nakon potpisivanja ugovora da je riječ o nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama i da su to projekti iz sfere socijalne infrastrukture.

"Ovi projekti pokrenuti su radi stvaranja pretpostavki za održivi razvoj i postizanje boljeg kvaliteta života u tim sredinama", naveo je Golić, dodajući da će provođenje ovih projekata biti nastavljeno.

Načelnik opštine Berkovići Ranko Lučić rekao je da je CDP dobar projekat i da će sigurno u nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama život umnogome modernizovati i promijeniti nabolje, smatrajući da bi svi akteri u ovom projektu trebalo da ubrzaju njegovu realizaciju.

"Ovim projektom mi smo se razvili u opštinu, krenuli smo od elektrosnabdijevanja i infrastrukture, a završili sa sportskom dvoranom. Na osnovu danas potpisanog projekta uradićemo lokalni put dužine dva kilometra", naveo je Lučić.

 

 

Potpisani ugovori o razvojnim projektima u devet opština
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9003
mod_vvisit_counterJuce9568
mod_vvisit_counterOve nedelje73958
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca307529
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11626044