Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Predstavljen projekat 'Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima'

Predstavljen projekat 'Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima'

El. pošta Štampa PDF

U  Trebinju je predstavljen projekat  “Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima”, koji provodi Ministarstvo poljoprivrede RS, čiji je cilj  pomoć poljoprivrednim proizvođačima da povećaju proizvodnju i proizvode plasiraju na tržište.

Na radionici u Trebinju se razgovralo i osnivanju klastera poljoprivrendih proizvođača za trebinjsku regiju, koji bi trebao da počne raditi ovog ljeta.

 

Igor Tomašević iz resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivedi  resornog ministarstva, kaže da je projekat u Hercegovini do sada proveden u Berkovićima gdje je počela proizvodnja jagoda, u toku je realizacija projekta i na proizvodnji paprika u Berkovićima i Ljubinju.

„Na današnjoj radionici biće prestavljen i biznis plan proizvodnje malina u Foči“,  naveo je Tomašević.

Biljana Kulušić, direktor zadruge „Porečanka“ iz Berkovića, navela je da je u proizvodnju jagoda na otvorenom polju uključeno 17 proizvođača.

„Oni su u realizaciji ovog posla učestvovali sa 50 odsto sredstava, opština 10 odsto, a kroz projekat je dobijen ostatak sredstava. Ove godine počeli smo  i proizvodnju paprika, gdje učestvuje 57 poljoprivrednika. Ovakvi projekti mnogo znače za poboljšanje života na selu, ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom“, navela je Kulušić.

Ona je dodala da je posebno značajno što je obezbjeđeno tržište za poljoprivredne proizvode.

Radio Trebinje

Predstavljen projekat 'Razvoj konkurentnosti u ruralnim područjima'
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5483
mod_vvisit_counterJuce5047
mod_vvisit_counterOve nedelje45466
mod_vvisit_counterProšle nedelje33915
mod_vvisit_counterOvog mjeseca164477
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca188384
mod_vvisit_counterUkupno15421754