Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Стижу донације за пољопривреду

Стижу донације за пољопривреду

El. pošta Štampa PDF

Општина Берковићи и њемачка невладина организација ХЕЛП, потписали су уговор о заједничкој подршци социоекономској стабилности на подручју општине, у области пољопривреде. Корисници 120.000 КМ биће домаћинства, која желе да се баве пољопривредом.

IMG 5612

 

Циљ подршке пољопривреди, као основној грани привреде у општини, јесте повећање дохотка и подизање производње на већи ниво организованости. Специфичност пројекта јесте то што ће изабрани корисници, да би добили грант од 4.000 КМ, морати да прођу одређену обуку.

Видео прилог на линку

https://arh3.rtrs.tv/arhiva/2019/01/29/tvclip033569.mp4

 

 

- Није довољно да подржимо и испоручимо оно што ће будући корисници тражити. Сам пројекат подразумијева озбиљан мониторинг након испоруке како би могли нашим корисницима помоћи да развијају бизнис - прича Алмир Аџовић, директор НВО ХЕЛП за БиХ.

 

Иако нема детаљних информација, Славиша Окука каже да ће аплицирати за грант-средства. Осим узгоја крава, шесторочлана породица обрађује и тридесет дунума земље.

 

- Никаква средства нису сувишна, добро би дошло да се механизација обнови, да се купи оно што недостаје - поручује Славиша Окука,пољопривредник из села Блаца.

 

Грантови ће омогућити набавку механизације, сточног фонда, опреме, садног или другог материјала.

 

- Имају обавезу легализације властитог бизниса у зависности од сектора у којем аплицирају, пољопривредног газдинства или нешто озбиљније. То ћемо видјети након што добијемо апликације - додао је Аџовић. 

 

Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи поручује да је све већи број домаћинстава заинтересован за пољопривреду.

 

- Постоји велики број газдинстава која се озбиљно баве пољопривредом. Доминира садња паприка и других култура, трудићемо се и за набавку механизације и проширење засада.

 

Обавеза корисника гранта јесте обезбјеђење 15 одсто новца, од укупног износа гранта, и учешће у неком локалном друштвено корисном пројекту.

 

Стижу донације за пољопривреду
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1871
mod_vvisit_counterJuce6414
mod_vvisit_counterOve nedelje1871
mod_vvisit_counterProšle nedelje52193
mod_vvisit_counterOvog mjeseca21562
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca211011
mod_vvisit_counterUkupno20902462