Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen

Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen

El. pošta Štampa PDF

Untitled 1

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, tokom današnje posjete opštinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije "Kremnice“, specijalizovane za obradu prirodnog kamena.

 

Riječ je o firmi koja obrađuje hercegovački kamen i uspješno ga izvozi u Kinu, sa tendencijom daljeg razvoja i još većeg zapošljavanja lokalnog stanovništa.

"Djeluje nestvarno da se iz Hercegovine kamen izvozi u daleku Kinu i to svaki mjesec 70 brodskih kontejnera, preko Luke Ploče, a uskoro i znatno više", istakao je tokom posjete ministar Šarović i naglasio da je kineska strana veoma zainteresovana za Kamen iz Berkovića, saopšteno je iz Ministarstva.

"Javila su se nova četiri investitora i već su otvoreni pregovori za četiri nova pogona", istakao je ministar dodajući da su nova ulaganja omogućena i kroz otvorene investicione linije Kina + 16 i "Jedan pojas, jedan put", prenosi "Klix.ba".

Kompanija "Kremnice" je 100 odsto kineska investicija, jedina u ovom dijelu Republike Srpske, čija vrijednost iznosi više od četiri miliona KM i čija se cjelokupna proizvodnja izvozi na kinesko tržište.

Kompanija trenutno upošljava 58 radnika, uglavnom mještana lokalnih sela ove opštine.

Kinezi jako zainteresovani za hercegovački kamen
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas3668
mod_vvisit_counterJuce7480
mod_vvisit_counterOve nedelje14902
mod_vvisit_counterProšle nedelje33403
mod_vvisit_counterOvog mjeseca25554
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca165767
mod_vvisit_counterUkupno18260731