Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Ostalo PETI MATURANTI BERKOVIĆA

PETI MATURANTI BERKOVIĆA

El. pošta Štampa PDF

 Peti maturanti Berkovića

  clip_image002

 

Peta generacija maturanata srednje Ekonomske škole u Berkovićima koja djeluje u sastavu srednje škole ,, Svetozar Ćorović,, iz Ljubinja  u subotu 16.maja proslavila je svoje matursko veče. Prvo su  maturanti pozdravljeni aplauzom od strane velikog broja građana, roditelja i rodbine u promenadi ulicom Berkovića, a potom su u ugostiteljskom objektu       ,, Berkovići,, , gdje se već tradicionalno održavaju proslave velike mature, slavili zajedno sa svojim profesorima i gostima, uz muziku  uživo, do kasno u noć......

Od dvadesetpetoro maturanata,  devetero je odlično, vrlodobrih je takođe devet, dok je troje prošlo dobrim uspjehom, a ostali  će  na popravnom u avgustu tražiti svoju šansu.

Đak generacije  je Milica Soldo sa prosjekom 5,00,  koja nam je rekla  da su joj svipredmeti podjednako važni  te da planira da upiše studije poslovnog menadžmenta u Mostaru.

 - Polaganje maturskog ispita planirano je u prvoj nedjelji juna, а Milica Soldo, Irina Rupar, Nevena Kundačina, Danica Pudar i Miljan Ćuk  su oslobođeni polaganja mature zbog primjernog vladanja i odličnog uspjeha tokom četverogodišnjeg školovanja, - rekao nam je njihov razredni starješina i rukovodilac odjeljenja Ekonomske škole u Berkovićima, Vlado Ivanišević, i dodao, - Svi odlični i vrlodobri đaci će nastaviti školovanje, a što me kao profesora najviše raduje je da naši učenici iako potiču iz jedne male sredine, postižu  odlične rezultate na fakultetima u Mostaru, Trebinju, Palama, Istočnom Sarajevu, Banja Luci, Novom Sadu i Beogradu gdje se i najčešće odlučuju da studiraju.

 Srednja škola u Berkovićima postoji od 2001 godine, a ove školske godine pohađao ju je 101 učenik iz Bileće i Berkovića, od čega njih tridesettroje svakodnevno vozari preko osamdeset  kilometara iz susjedne Bileće.

                                                                                             

                                       

 Pripremio:Rade Abramović                                                                                                  

PETI MATURANTI BERKOVIĆA
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas752
mod_vvisit_counterJuce6716
mod_vvisit_counterOve nedelje23531
mod_vvisit_counterProšle nedelje47287
mod_vvisit_counterOvog mjeseca88698
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca268186
mod_vvisit_counterUkupno14639042