Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Ostalo Poziv za partnerstvo

Poziv za partnerstvo

El. pošta Štampa PDF
imagesHandicap International je međunarodna neprofitna organizacija koja je u Bosni i Hercegovini aktvna od 1994. godine. U periodu od 2007. godine do kraja 2010. godine Handicap International implementira projekt „Podrška socijalnom uključivanju stanovništva ugroženog minama u BiH - Razvoj i protuminske aktivnosti“.

 

Projekat se na lokalnom nivou provodi u dvije opštine u BiH,  u Stocu i Berkovićima, a sufinansiraju ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u BiH i Handicap International. Osnovni cilj Projekta je uticati na reduciranje nivoa socijalne isključenosti stanovništva koje živi na minama ugroženom području opština Stolac i Berkovići, kroz sistematsko povezivanje protuminskih i razvojnih aktivnosti, uz aktivno sudjelovanje minama ugroženih zajednica.

Handicap International-u su potrebne organizacije - partneri za implementaciju aktivnosti na razvoju kapaciteta organizacija i institucija u lokalnim zajednicama u okviru projekta.

Cilj partnerstva je da se akterima u opštinama Stolac i Berkovići omogući trening/obuka iz različitih oblasti kako bi se povećao broj organizacija i institucija koje mogu doprinijeti razvoju i socijalnom uključivanju u pomenutim zajednicama i unaprijediti obim i kvalitet stručnosti tih organizacija.

Teme i oblasti za obuku koje će biti obuhvaćene kroz saradnju HI i partnera su: Rad u partnerstvima i pristup EU fondovima, razvijanje projektne ideje, upravljanje projektima, namicanje sredstava, lobiranje i zagovaranje, upravljanje ljudskim resursima, samozapošljavanje – mali biznisi, saradnja sa medijima. Broj navedenih oblasti nije konačan i direktno će zaviti od konkretnih zahtheva organizacija i institucija.

Treninzi će biti organizovani periodično i po potrebi, u toku trajanja cijelog projekta (do kraja 2010. godine),  s početkom u maju 2009. godine. Poziv za partnerstvo
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas907
mod_vvisit_counterJuce6716
mod_vvisit_counterOve nedelje23686
mod_vvisit_counterProšle nedelje47287
mod_vvisit_counterOvog mjeseca88853
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca268186
mod_vvisit_counterUkupno14639197