Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Ostalo Pobijedila ekipa iz Gacka

Pobijedila ekipa iz Gacka

El. pošta Štampa PDF

Tročlana ekipa Osnovne škole “Sveti Sava” iz Gacka, u sastavu Vladislav Zirojević, Sofija Savić i Maja Zelenović, pobjednik je regionalnog takmičenja u poznavanju pokreta Crvenog krsta, održanog u Ljubinju.

Gačani su osvojili 42 boda, drugoplasirana ekipa OŠ “Njegoš” iz Berkovića 39, a trećeplasirana OŠ “Sveti Sava” iz Bileće 38 bodova.

Na takmičenju, čiji su domaćini bili Opštinska organizacija crvenog krsta Ljubinje i ljubinjska OŠ “Sveti Sava”, učestvovala je i ekipa domaćina, te ekipe OŠ “Risto Proroković” iz Nevesinja i “Jovan Jovanović Zmaj” iz Trebinja.

-Domaćin je bio dobar, svi učesnici, takođe. Razlike među ekipama su bile male – rekao nam je na kraju Branislav Arnautović, regionalni sekretar Crvenog krsta za Istočnu Hercegovinu, dodajući da će “pobjednička ekipa iz Gacka predstavljati našu regiju, regiju Istočne Hercegovine, na republičkom takmičenju, gdje će se ogledati sa još osam regionalnih pobjednika”.

Mjesto i datum održavanja tog takmičenja još nije određeno, mada iskustva upućuju da bi to mogle biti Pale, gdje je i sjedište Crvenog krsta RS. Konačni pobjednik tog budućeg takmičenja trebalo bi da dobije za nagradu desetodnevno ljetovanje na moru, a sponzor te nagrade je Javni fond za dječiju taštitu RS.

-Današnje nagrade u Ljubinju su skromne i prigodne, ali sam srećan što smo ih moja ekipa i ja dobili. Ovo mi nije prvo takmičenje, prije dvije godine učestvovao sam na takmičenju Crvenog krsta “Pazi, mine!” i osvojio drugo mjesto. Nadam se sada da ćemo i na republičkom takmičenju ostvariti dobar plasman – rekao je za portal “Moja Hercegovina” kapiten gatačke ekipe Vladislav Zirojević, učenik devetog razreda OŠ “Sveti Sava”.

(MH-žj) 

Pobijedila ekipa iz Gacka
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas434
mod_vvisit_counterJuce9649
mod_vvisit_counterOve nedelje27257
mod_vvisit_counterProšle nedelje36584
mod_vvisit_counterOvog mjeseca95606
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca145039
mod_vvisit_counterUkupno23505745