Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

El. pošta Štampa PDF

fon2U Berkovićima je održan Okrugli sto na temu “Zapošljavanje osoba sa invaliditetom“- Projekat :Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“. u prostorijama Policijske stanice Berkovići.

Ispred udruženja „Fontana“ iz Banja Luke  kome su glavni ciljevi  stvaranje preduslova i uslova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao koordinatorica projekta  mr Anita Šimundža, prisutne je upoznala sa projektom .

 

“Kroz profesionalnu edukaciju će proći 20 osoba koje će po zapošljavanju na radio stanicama raditi na pripremi i realizaciji kampanje o ljudskim pravima i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Odabir osoba koje će biti uključene u projekat vršiće se na osnovu javno raspisanog konkursa koji će biti objavljen  kada obiđemo sve radio stanice i održimo okrugle stolove u svim prijavljenim opštinama. Konkurs će biti raspisan u  saradnji sa medijima i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske”, istakla je Šimundža.

 fon1

Cilj Okruglog stola koji se održavao u Berkovićima za predstavnike nevladinih organizacija ,osoba sa invaliditetom te predstavnike opštinske vlasti i biroa za zapošljavanje je problematika zapošljavanja osoba sa invaliditetom i mogućim oblicima saradnja.

Projekat „Radio-medij jednakih mogućnosti za sve“, od 01.februara 2010.godine realizuje Udruženje „Fontana“ u saradnji sa Omladinskim komunikativnim centrom – Radio Balkan Banja Luka i Udruženjem za pomoć osoba sa invaliditetom „Jednakost“ Milići, a finansiski je podržan od strane Centara civilnih inicijativa. Glavni cilj projekta je edukacija osoba sa invaliditetom iz oblasti radijskog novinarstva, voditeljstva i produkcije, te zapošljavanje najmanje 20 osoba koje prođu kroz proces edukacije na radio stanicama u 12 opština u Republici Srpskoj koje su izrazile zainteresovanost  za učešće u projektu ,među kojima je i lokalni Radio Berkovići.

fon2

 

Za učešće u Programu mogu konkurisati nezaposlene osobe sa najmanje 40% invalidnosti, osobe sa najmanje 70% tjelesnog oštećenja i osobe sa lakom mentalnom retardacijom. Program edukacije sastojaće se od 5 treninga koji će biti održani u Banjoj Luci u periodu maj-avgust 2010. godine. Učešće u Programu je besplatno, a troškovi prevoza i boravka tokom treninga polaznicima  će biti pokriveni u odgovarajućim iznosima predviđenim Ugovorom o finansiranju projekta od strane Centara civilnih inicijativa.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1621
mod_vvisit_counterJuce6722
mod_vvisit_counterOve nedelje26178
mod_vvisit_counterProšle nedelje56207
mod_vvisit_counterOvog mjeseca188398
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca254759
mod_vvisit_counterUkupno13493323