Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Пријаве за јединствен борачки додатак у општинама и градовима

Пријаве за јединствен борачки додатак у општинама и градовима

El. pošta Štampa PDF

 

​Поводом најава о припремама за исплату јединственог борачког додатка које су ових дана емитоване у медијима, обавјештавамо јавност да смо данас свим локалним заједницама у Републици Српској, општинама и градовима, упутили инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних борааца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

У инструкцији се истиче да су надлежна Одјељења у општинама и градовима обавезна да прихватају захтјеве свих бораца за остваривање права на јединствени мјесечни додатак.

Понављамо, о захтјеву за признавање права на борачки додатак одлучиваће општински, односно градски орган управе надлежан за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта  категорисаног борца.         

Право на мјесечни борачки додатак признаје се на захтјев странке.

Захтјев за остваривање права на мјесечни борачки додатак могу да поднесу борци свих категорија (од прве до седме категорије) са навршених 45 година живота, чиме је смањена и старосна доб као услов за остваривање права на мјесечни борачки додатак.

Посебно се захваљујемо и цијенимо стрпљење и разумијевање које борци показују током овог, прелазног периода на исплату јединственог мјесечног борачког додатка.

Пријаве за јединствен борачки додатак у општинама и градовима
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas352
mod_vvisit_counterJuce7369
mod_vvisit_counterOve nedelje32323
mod_vvisit_counterProšle nedelje40617
mod_vvisit_counterOvog mjeseca206883
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca209755
mod_vvisit_counterUkupno22137507