Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo САОПШТЕЊЕ

САОПШТЕЊЕ

El. pošta Štampa PDF

Општина Берковићи поздравља одлуку Предсједништва Босне и Херцеговине донешену на 27. редовној сједници којом се Савјет министара Босне и Херцеговине позива да пружи помоћ општини Берковићи у санацији штета проузрокованих земљотресима.

Untitled 3

Општина Берковићи изражава жаљење што је одлука донешена накнадно и под притиском јавности, упркос чињеници да се општина Берковићи у више наврата обраћала Предсједништу Босне и Херцеговине са молбом за помоћ приликом санације штета проузрокованих земљотресима.

Будући да је саопштење Предсједништва БиХ прилично штуро, надамо се и позивамо Савјет министара Босне и Херцеговине да општину Берковићи уврсти у равномјерну расподјелу средстава намјењених за санацију штета проузроковних земљотресима, односно да се утврде одговарајући критеријуми по којима ће се извршти расподјела средстава.

Подсјећамо да је у разорним земљотресима који су погодили општину Берковићи 22.04.и 24.04.2022.године оштећено 339 објеката са процјењеном штетом прко 2 милиона КМ. Практично свако треће домаћинство у општини Берковићи претрпило је оштећења на стамбеним или помоћним објектима.

САОПШТЕЊЕ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1637
mod_vvisit_counterJuce6414
mod_vvisit_counterOve nedelje1637
mod_vvisit_counterProšle nedelje52193
mod_vvisit_counterOvog mjeseca21328
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca211011
mod_vvisit_counterUkupno20902228