Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

El. pošta Štampa PDF

Обавјештавамо јавност да смо, поводом новонастале ситуације, коју је изазвао нови земљотрес, који се догодио 24.04.2022.године у 06:27 часова, са јачином од 4.8 јединица Рихтерове скале, а чији је епицентар био на територији општине Берковићи, одржали сједницу Штаба за ванредне ситуације на којој је закључено:

 

-          Надлежним службама није пријављено да је нови земљотрес изазвао људске жртве и довео до повређивања људи,

-          Послије обиласка терена и евидентирања поднесених пријава о штети, од стране грађана, Штаб за ванредне ситуације закључује да је нови земљотрес проузроковао проширење оштећења, које је изазвао претходни земљотрес и довео до нових оштећења.

-          Надлежним службама су до момента одржавања сједнице штаба пријављене штете на 66 објекта у приватном власништву и на 6 јавних објеката.

-          Када су у питању оштећени стамбени објекти у приватном власништву, Штаб за ванредне ситуације процјењује да укупно два таква објекта више нису безбједни за становање. Због тога, хитно је потребно породицама које станују у тим објектима пронаћи алтернативни смјештај.

-          Када су у питању оштећени јавни објекти Штаб за ванредне ситуације процјењује да је објекат ЈУ „Народне библиотеке Берковићи“ претрпио незнатна оштећења, те да се у њему могу одвијати редовне активности. За преосталихпет оштећених јавних објекта (Централна школа „Његош“ Берковићи, подручно одјељење основне школе у Струпићимa, подручно одјељење основне школе на Блацима, подручно одјељење основне школе у Дабрици и зграда гдје су смејштени РУГИП и Црвени крст Берковићи) су такође претрпили незнатна оштећења. Штаб ће свој став да ли су ових пет објеката безбједни за редовне активности донијети након додтаног прегледа стручних лица.

-          Штаб за ванредне ситуације подсјећа да ће комисије за процјену штете почети са радом у понедјељак 25.04.2022.године и да грађани, чији су објекти претрпили штету, исту могу пријавити на бројеве телефона 065/ 487-282 и 065/ 753–619, најкасније до уторка 26.04.2022. године до 15 часова.

Позивамо све грађане општине Берковићи, да се придржавају препорука Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске (сектора за сеизмологију) о поступању у случају земљотреса и да не стварају непотребну панику. У случају потребе обратити се надлежним службама.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1939
mod_vvisit_counterJuce2560
mod_vvisit_counterOve nedelje8820
mod_vvisit_counterProšle nedelje34713
mod_vvisit_counterOvog mjeseca151836
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca198400
mod_vvisit_counterUkupno18221246