Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 10.04.2020

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 10.04.2020

El. pošta Štampa PDF

Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи одржао  је данас једанaести састанак од почетка епидемиолошке ситуације  проузроковане вирусом  COVID -19 (КОРОНА ВИРУС).
На састанку је констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Берковићи стабилна. У локалној заједници нема потврђених случајева заражених вирусом COVID – 19.
Тестирана особа са подручја општине Берковићи је негативна на корона вирус.

Untitled 3
Тренутно се  2 лица налазе под мјерама здравственог надзора – кућне изолације. Код поменутих  лица нису примјећени било какви симптоми вируса и према сазнањима контролних органа, поменута лица поштују изречене мјере.
Примјећено је да се дио привредних субјеката којима је дозвољено обављање регистроване дјелатности, као и дио привредних субјеката којима је забрањено обављање регистрованих дјелатности не придржава  изречених мјера и санитарно – хигијенских препорука. У наредном периоду у сарадњи са Полицијском станицом Берковићи и Републичким инспекцијским органима интезивираће се надзор над спровођењем изречених мјера и санкционисати сви који се не придржавају истих.
Напомињемо да су  Закључком  Републичког штаба за ванредне ситуације забрањена јавна окупљања и да ће полицијски службеници кажњавати оне који не поштују донесене мјере.
Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи прати и погоршану епдимиолошку ситуацију у региону ( раст потврђених случaјава обољелих од корона вируса у Херцеговачко – неретванском кантону и појава првог потврђеног случаја у Источној Херцеговини ) и у наредном периоду донијеће одговарајуће мјере.
Позивају  се све особе са пребивалиштем у општини Берковићи које су  запослене, односно одлазе на посао ван општине Берковићи да се јаве ЈЗУ Дом здравља „Др Миленко Муратовић“ Берковићи на број телефона 059/860 -117,  ради евидентирања и предузимања одговорајућих мјера.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 10.04.2020
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas11587
mod_vvisit_counterJuce9568
mod_vvisit_counterOve nedelje76542
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca310113
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11628628