Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (ПЕТАК 27.03.2020. ГОДИНЕ)

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (ПЕТАК 27.03.2020. ГОДИНЕ)

El. pošta Štampa PDF

Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи одржао је данас седми састанак од почетка епидемиолошке ситуације  вируса COVID -19 (КОРОНА ВИРУС).

На састанку је констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Берковићи стабилна. У локалној заједници нема потврђених случајева  заражених вирусом COVID – 19.

Untitled 3

 Тренутно се 28 лица налазе под мјерама здравстваног надзора – кућне изолације. Код поменутих лица нису примјећени било какви симптоми вируса и према сазнањима контролних органа, свих 28 лица поштују изречене мјере.

Констатовано је да грађани општине Берковићи углавном поштују мјере Штаба за ванредне ситуације општине Берковићи, као и изречене мјере републичких и државних органа. Грађани општине Берковићи се позивају да истрају са одговорним понашањем.

На састанку је одређена локација(објекат) за тријажу пацијената - простор љетне читаонице Народне библиотеке Берковићи.

На састанку са власницима троговачких радњи, који је одржан у четвртак 26.03.2020. године, издата су обавезујућа упутства у погледу поступања са робом која долази из разних подручја (обавезна дезинфекција ван објекта) и још једанпут је скренута пажња да возачи у транзиту кроз БиХ немају право заустављања. Такође, власници трговачких радњи су упозорени да је неопходно избјегавати гужве у продајним објектима. Власници трговачких радњи су изразили спремност да лицима старијим од 65 година, а која су вез породичног старања, врше бесплатну доставу на кућну адресу.

Штаб за ванредне ситуације ће следећи састанак одржати у понедељак 30.03.2020. када ће се опет јавност обавјестити о ситуацији на подручју општине Берковићи.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (ПЕТАК 27.03.2020. ГОДИНЕ)
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5961
mod_vvisit_counterJuce15428
mod_vvisit_counterOve nedelje42337
mod_vvisit_counterProšle nedelje78714
mod_vvisit_counterOvog mjeseca275908
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca239121
mod_vvisit_counterUkupno11594423