Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (СРИЈЕДА 25.03.2020. ГОДИНЕ)

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (СРИЈЕДА 25.03.2020. ГОДИНЕ)

El. pošta Štampa PDF

$

Штаб за ванредне ситуације општине Берковићи одржао је данас шести састанак од почетка епидемиолошке ситуације  вируса COVID -19 (КОРОНА ВИРУС).

На састанку је констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Берковићи стабилна. У локалној заједници нема потврђених случајева  заражених вирусом COVID – 19.

Untitled 3

 

Тренутно се 28 лица налазе под мјерама здравстваног надзора – кућне изолације. Код поменутих лица нису примјећени било какви симптоми вируса и према сазнањима контролних органа, свих 28 лица поштују изречене мјере.

 

Констатовано је да грађани општине Берковићи углавном поштују мјере Штаба за ванредне ситуације општине Берковићи, као и изречене мјере републичких и државних органа. Грађани општине Берковићи се позивају да истрају са одговорним понашањем. 

 

На састанку је било ријечи о одређивању локација за тријажу у Дому здравља, а коначна одлука о локацији донијеће се на следећем састанку Штаба у петак.

 

Према Министарству одбране БиХ ће се упутити захтјев за уступање 50 кревета за потребе организације каранатина.

 

Разматрана је могућност да се поред Ловачког дома обезбједи још нека локација за организацију карантина.

 

Одлучено је да се у четвртак 26.03.2020. године у 10,00 часова одржи састанак са власницима трговачких радњи ради утврђивања колико се придржавају прописаних мјера и да им се још једном скрене пажања на потребе за провођење додатних превентивих мјера заштите поводом ситуације узроковане вирусом COVID -19.

 

Штаб за ванредне ситуације ће следећи састанак одржати у петак 27.03.2020. када ће се опет јавност обавјестити о ситуацији на подручју општине Берковићи.

 

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕРКОВИЋИ САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (СРИЈЕДА 25.03.2020. ГОДИНЕ)
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas6326
mod_vvisit_counterJuce10049
mod_vvisit_counterOve nedelje49007
mod_vvisit_counterProšle nedelje88608
mod_vvisit_counterOvog mjeseca248976
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca374304
mod_vvisit_counterUkupno12994842