Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Mikrofin oprema Osnovnu školu „Njegoš“ u Berkovićima

Mikrofin oprema Osnovnu školu „Njegoš“ u Berkovićima

El. pošta Štampa PDF

Istorija Osnovne škole „Njegoš“ je bogata i živopisna. Osnovana daleke 1889. godine, kada je Upisno područje bilo sve do Poplata, Vlahovića, Fatnice i Gubavice. Sadašnja škola ima četiri područna odjeljenja, Strupići, Dabrici, Blaca i Ljuti Do, u kojima se školuje 227 učenika u 16 odjeljenja. Nastava se odvija u teškim uslovima.

mik

Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ odazvali su na molbu škole i odlučili da školi pomognu donacijom u vidu informatičke opreme i nastavnih sredstava za kabinet geografije. Donaciju je uručio Nenad Kandić, Šef filijale Mikrofina u Trebinju.  

U Mikrofinu pridajemo veliku važnost brizi koja se pruža djeci i mladima, tako da gotovo sve naše donacije idu školama i vrtićima. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da i ovoj školi pomognemo u opremanju kabineta opremom koja im je neophodna za rad u nastavi,“ izjavio je Kandić.  

Ovo je stalna praksa koju MKD Mikrofin ima na regiji Hercegovine i evo opet rezultirala je novom posjetom JU Osnovna škola „Njegoš“ u Berkovićima, gdje je obezbijeđena donacija u vrijednosti od 1.500,00KM u nastavnim učilima, počev od kompjutera za elektronsku učionicu, kompjutera za kabinet informatike te globusa i geografskih karata za kabinet geografije.

Zahvalni smo Mikrofinu na donaciji tim više tim više što je ovo trenutno najpotrebnija pomoć Školi istakao je Drago Kundačina direktor škole.

Svjesni važnosti ranog razvoja za budući uspjeh djece, Mikrofin je prije nekoliko godina pokrenuo  ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola i vrtića neophodnim namještajem i opremom: donirane su kompletne biblioteke, laboratorijski instrumenti i didaktička sredstva, učionički namještaj, dječiji krevetići za obdaništa i ostala neophodna sredstva za rad. Svoje donatorske aktivnosti Mikrofin je proširio na dječije ambulante, domove za nezbrinutu djecu, dječije biblioteke i pozorišta.

Mikrofin oprema Osnovnu školu „Njegoš“ u Berkovićima
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas1488
mod_vvisit_counterJuce7101
mod_vvisit_counterOve nedelje18945
mod_vvisit_counterProšle nedelje39986
mod_vvisit_counterOvog mjeseca185519
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca231571
mod_vvisit_counterUkupno22776534