Opština Berkovici

„Загледана у стијену“

El. pošta Štampa PDF
11. 11. 2023. године, у просторијама Народне библиотеке, а у организацији Парохије дабарске, Народне библиотеке Берковићи и „Просвјете“ Берковићи, одржана је промоција романа „Загледана у стијену“ , ауторке Неде Гудељ.
О роману су, поред аутора, говорили и јереј Дејан Грчић и директор Народне библиотеке Раденко Којовић, док су одломке из романа читале Миљана Андрић и Јована Кундачина.
Вече је протекло у пријатној атмосфери. Овом приликом захваљујемо се свима који су својим присуством увеличали ово посебно вече.
Одломак из романа:
ЗАТЕКЛА САМ ЈЕ НАСЛОЊЕНУ НА КАМЕНУ ОГРАДУ, ЗАГЛЕДАНУ У МОРЕ...
- ВИДИШ ЛИ ОНУ ВИСОЧИЈУ СТИЈЕНУ? – ПРЕКИДЕ МЕ МАТИ У СВОЈИМ МИСЛИМА.
- ВИДИМ – РЕКОХ, ГЛЕДАЈУЋИ У ЈЕДНУ ОД ДВИЈЕ СТИЈЕНЕ ИЗНАД КОЈЕ ЈЕ КРУЖИЛО НЕКОЛИКО ГАЛЕБОВА КОЈИ СУ СЕ ДОЗИВАЛИ СВОЈИМ ПРОДОРНИМ КРИЦИМА.
- ЈА ЧЕСТО ДОЂЕМ ОВДЈЕ, А ПОГОТОВО КАД ИМАМ НЕКО ИСКУШЕЊЕ И КАЖЕМ СЕБИ: „ВИДИШ, ТЕОДОРА, ОВУ СТИЈЕНУ? НЕКАД ЈЕ МОРЕ МИРНО, НЕКАД СУ ВАЛОВИ МАЛИ, А НЕКАД ВЕЛИКИ, АЛИ СВИ СЕ ОНИ ОДБИЈАЈУ О ОВУ СТИЈЕНУ, А СТИЈЕНА ОСТАЈЕ МИРНА НА СВОМ МЈЕСТУ, КАО ДА ЈОЈ ЈЕ СВЕЈЕДНО ЈЕ ЛИ МОРЕ МИРНО ИЛИ ЈЕ УДАРАЈУ ВАЛОВИ....И ТИ, ТЕОДОРА, МОРАШ БИТИ ОВАКВА! КАКВА ГОД ИСКУШЕЊА ДОШЛА, НЕКА СЕ ОДБИЈАЈУ О ТЕБЕ, А ТИ ОСТАНИ МИРНА КАО ОВА СТИЈЕНА.“
Овај одломак, са пар реченица, довољан је да нас све натјера на размишљање и спознају о вриједности живота, какви јесмо и какви бисмо сви, ако ништа бар требали тежити да будемо . Препоручујемо свима да нађу времена и прочитају шта је то Неда сабрала у овом ВРИЈЕДНОМ читања роману.
 „Загледана у стијену“
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas436
mod_vvisit_counterJuce9649
mod_vvisit_counterOve nedelje27259
mod_vvisit_counterProšle nedelje36584
mod_vvisit_counterOvog mjeseca95608
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca145039
mod_vvisit_counterUkupno23505747