Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Privreda Komisija obilazi zasade

Komisija obilazi zasade

El. pošta Štampa PDF

Koliku je štetu berkovićkim paprikarima nanio grad prošle srijede,znaće se najvjerovatnije u utorak ,11 avgusta.

Do tada bi, prema riječima Božidara Soldatića,zamjenika načelnika ove istočnohercegovačke opštine

,Opštinska komisija trebalo da obiđe imanja ispod sela Kljenci,Suzina,Strupići,Blaca, Hatelji,Kubatovina i Podkubaš, te saopšti kakve je posledice ostavilo olujno  geadonosno nevrijeme koje je bar kako sada izgleda, najviše ugrozilo povrtlare u Dabarskom polju i selima oko ovog kraškog polja.

U tročlanoj komisiji su dva predstavnika opštine Berkovići Dobroslav Muratović i Ranko Šetka i predstavnik Ministarstva poljioprivrede,šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boro Milivojević iz Trebinja.

Komisija je rad započela u petak i očekujemo da ćemo njihov konačan izvještaj imati na stolu najkasnije u utorak-rekao je Soldatić, napominjujući da su nakon prošlogodišnje sezone,berkovićki paprikari ove zasadili više od 800.000 strukova,očekujući da će baš od nje poprilično namiriti posustale kućne budžete.

Uz tradicionalno stočarstvo, po kome su Berkovići odavno poznati,poslednjih pet godina mnoge porodice su se okrenule ambicioznijem povrtlarstvu- prvenstveno uzgajajući crvenu papriku sorte „slonovo uho“ i paradajz.

 

Žarko Janjić (Dan)

Komisija obilazi zasade
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas308
mod_vvisit_counterJuce6013
mod_vvisit_counterOve nedelje36022
mod_vvisit_counterProšle nedelje49112
mod_vvisit_counterOvog mjeseca156960
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca230904
mod_vvisit_counterUkupno10639721