Opština Berkovici

Naslovna Berkovići Društvo Biblioteka u Berkovićima dobila novu ljetnu čitaonicu i opremu za rad

Biblioteka u Berkovićima dobila novu ljetnu čitaonicu i opremu za rad

El. pošta Štampa PDF

Pročetak drugog polugodišta školske 2011/2011 godine u opštini Berkovići odvija se u otežanim vremenskim uslovima.Većina seoskih puteva su djelimično prohodni,neki i neprohodni što za posledicu ima otežan prevoz učenika na redovno pohađanje nastave-bez kašnjenja i izostanaka.No ipak, uz velike napore osoblja osnovne i srednje škole nastava se odvija redovno.

 

Imajući na umu sve teškoće sa kojima se suočavaju učenici osnovne i srednje škole, kvalitetu nastave, rješenju pojedinih problema učenika i osoblja, poboljšanju organizovanja kulturnih sadržaja u narednom periodu bitno će doprinjeti realizacija projekta „Dovršenje radova i opremanje ljetnje čitaonice“.

 

-Ljetna čitaonica djelimično urađenja, a finansirana od strane  "Hendikep internešnela" nalazi se u sklopu Javne ustanove „Narodna biblioteka“ Berkovići.Projektom čija vrijednost iznosi oko osamnest hiljada maraka stekli su se uslovi :sjedne strane očuvanje postojećih materijalnih dobara , a s druge strane  dobio se prostor  za različite namjene i svrhe rekao je direktor biblioteke Radenko Kojović.

 

Uz adaptaciju prostora projekat je obuhvatio i opremanje istog materijalno tehničkim sredstvima .Biblioteka je ovim projektom dobila kopir aparat i kino projektor sa platnom, a u narednom periodu planira da napravi internet klub za svoje čitaoce.

 

Prostorom i opremom otvara se mogućnost korištenja bibliotečke građe u samoj ustanovi i mogućnost rješavanja pojedinih problema u istoj.Biblioteka raspolaze za fondom od 26000 bibliotečkih jedinica, a ternutno broji 560 članova od kojih su većina učenici osnovne i srednje škole kao i nastavno osoblje istih-rekao je Kojović i dodao da je biblioteka u mogućnosti da zadovoljava potrebe svih korisnika (od najmlađih do najstarijih).

 

I pored  bogatog knjižnog fonda javnoj ustanovi još uvjek nedostaju pojedini primjerci lektirske građe , a zbog nedostatka materijalnih sredstava ,bibliotečki fond je uskraćen za noviju izdavačku literaturu.

 

Priznanja za poslovanje

 

Cjelokupni fond je sređen po UDK sistemu i nalazi se u slobodnom pristupu. Biblioteka posjeduje elektronski katalog koji je u izradi. Organizuje književne večeri, promocije, predavanja i druge kulturne sadržaje. Član je Društva bibliotekara Republike Srpske. Za uspješno poslovanje dobila je priznanje od Opštine i od "Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

 

Sala za vjenčanje

 

Kojović je istakao da je  ljetna  čitaonica pored različitih namjena planirana i za salu za vjenčanje.Matični ured se nalazi u sklopu naše zgrade  i  dosada su se vjenčanja obavjala u kancelariji, a ovim projektom dobili smo i adekvatan prostor za te namjene.

Biblioteka u Berkovićima dobila novu ljetnu čitaonicu i opremu za rad
 

Posjete

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas5668
mod_vvisit_counterJuce10959
mod_vvisit_counterOve nedelje57054
mod_vvisit_counterProšle nedelje65100
mod_vvisit_counterOvog mjeseca225386
mod_vvisit_counterProšlog mjeseca273687
mod_vvisit_counterUkupno9580980